Ett varierat utbud under sommaren med terränglopp, litteraturseminarium – på bilden syns Mikael Niemi 2018 som även deltar i årets Bok & Vandring – och guidad visning i Adolfström. Arkeolog Lena Berg Nilsson syns på bilden från 2023. Foto Maria Söderberg

2023 års utgåva. Fotograf för omslagen: Johan Fjellström

Är du intresserad av att lyfta fram skogs- och fjällturer, botaniska vandringar, god mat, båtturer, boende och spännande historia? Dina bästa produkter? Vi kan även utforma er annons efter önskemål. Under sommaren 2024 arrangerar Magasin Silvervägen en rad evenemang. Några av dessa är Bok & Vandring i Jäckvik 18-21 juli, guidad visning i Adolfström och ett flertal temavandringar, däribland i Laisvall med en återblick på gruvepoken. I anslutning till Arjeplogsdagen arrangeras historiska kyrkogårdsvandringar i samarbete med Carl-Oskar Lundström. Den 22 juli drar vi iväg till Sulitjelma för att besöka den nedlagda gruvan och arrangerar ett litteraturseminarium.
Nu för sjunde året! Den 10 augusti 2024 samarrangerar vi terränglopp med Experience Arjeplog / Silver Resort. Det är det uppskattade Arctic Circle Race från Guijare till Polcirkeln där Magasin Silvervägens lilla extra är att erbjuda middag i Guijaurestugan kvällen innan och vandra till start.
I god Top of Arjeplog-anda kommer vi att tipsa om vandring i magasinet.
Vi har botaniska vandringar i Märkforsen och vid många tillfällen i samband med Bok & Vandring i Jäckvik / Jäggeluaktta. 2024 års utgåva blir på svenska. Material på engelska dock på några uppslag och matariel kommer att finnas på denna hemsida (silvervagen.com).
Utgivning 1 juli 2024.

PRISER
1/1 helsida höjd 268 x bredd 190 mm 13 800:–

1/2 halvsida höjd 131 x bredd 190 mm 6 900:–
1/4 sida bredd 92 x höjd 131 mm 3 600:–
1/8 sida bredd 92 x höjd 63 mm 1 950:–
1/12 sida höjd 29 x bredd 92 mm 975:–

2022 års upplaga med Petronella Edlund på omslaget. Foto: Johan Fjellström

Publiceringar på Internet sker fortlöpande. Allt digitalt material Ianseras alltså med annonser i ett tidigare skede på denna hemsida. Här finns redan en mängd av sommarens aktiviteter med. Tryckt version ute innan midsommarhelgen. Som annonsör får du en alldeles egen leverans. Annonsstopp 10 juni 2024 (men meddela så snart som möjligt för god planerings skull). 

Önskas annons även på engelska: 50 procents rabatt om du redan deltar med annons. I övrigt samma pris. Om vi hjälper er med originalarbete och bild i annonsen kostar det 10 % extra av annonspriset. Men årets magasin är enbart på svenska, ska tilläggas.

¶ I samarbete med flera arrangerar Magasin Silvervägen / Silver Road ett 30-tal olika aktiviteter under året med fokus på sommaren. Annonsintäkterna stödjer detta arbete.
¶ Magasin Silvervägen / Silver Road delas ut till turistbyråer och kommunkontor längs Silvervägen (både i riktning Piteå och Skellefteå), i Laisdalen och på turistbyråer vid gränsen, även i Norge.
¶ Turistanläggningar och större bensinmackar i området, som nämns ovan, får också gratis exemplar.
¶ Samtliga annonser trycks i fyrfärg. Lämna som pdf-fil, jpg, tiff eller eps.
¶ Vi hjälper gärna till och formger din annons (endast 10 % av annonsens pris). En uppskattad tjänst genom åren! Ev översättning tillkommer.
¶ Varje annonsör får fria exemplar av tidningar! Vi ansvarar för leverans av dessa.
¶ Priser exkl. moms 25 %.

Fakta om kommande Magasin Silvervägen 2024
72 sidor + onslag 4 sidor. Storlek 220 mm bred x höjd 300 mm.
Fyrfärg alla sidor. Upplaga: 6 000 ex.
Publicering på webben: Fortlöpande med början i juni 2024.
Tryck inlaga: Maxigloss bestruket 
115 g. Tryck omslag: 250 gr Maxigloss.
Annonsbokning: Maria Söderberg tel. 070–35 00 555

Vem är redaktören? Maria Söderberg, skribent och fotograf. Från Arjeplog. Gick grundskolan hemmavid och sedan gymnasiet i Piteå. Rapporterat från länder som Afghanistan, Indien, Thailand, Ryssland m fl. Producent för litteraturresor i bl a Belarus och Sverige. Pendlar idag mellan Enskede gård och Arjeplog (eller rättare sagt Midsommarudden vid Uddjaure). Studerar till en magisterexamen i historia vid Stockholms universitet. Troligen klar 2025, fokus är Arjeplogs historia. Tog en socionomexamen på 1980-talet. Företag: Midsommarviken AB. Frågor? Skriv gärna till maria @ midsommarudden.se
Samarbete sker med flera! Inte minst med Marianne Hofman, Arjeplognytt.se som ofta deltar med reportage.

Bok & Vandring i Jäckvik / Jäggeluaktta 18-21 juli 2024

Sulitjelma 22 juli 2024: Besöksgruva & litteraturseminarium

Adolfström: Guidad visning lördag 3 augusti 2024

Tjurtallskidan markerade silverskatten