Välkommen till vår start på 2024 års Bok & Vandring! Det är en bussresa från Skellefteå där man kan hoppa på under resans gång. Vi bjuder på guidning och litterär Quiz med bokpriser i bussen. I Missenträsk och Arjeplog gör vi längre stopp. 


Torsdag 18 juli 2024

Utställning om Sara Lidman – i Missenträsk.

Avresa från Skellefteå med Lestanders Buss kl. 8.15 vid Sara Kulturhus, Torggatan 7. (Kom en kvart innan). Vi hämtar därefter upp de som kommer med tåget till Jörn (ankomst kl. 9.20). Under den första sträckan berättar vi kort om den historiska Silvervägen och litterära personer som finns i anslutning till sträckan. Stieg Larsson och Stina Jackson är två av dem! Vi har en särskild Quiz i bussen med priser som baseras på dessa två författares böcker.
Nästa stopp blir Missenträsk. Självklart ska vi uppmärksamma att det är 100 år sedan Sara Lidman (1923-2004) föddes. Vi stannar till i Missenträsk och får en guidad visning av utställningen Sara i byn – byn i världen som är framtagen av Ellenor Lindgren i samarbete med Missenträsks bygdegårdsförening och Sara Lidman-sällskapet. Läs mer här. Vi erbjuds också rejält fika.
I Arvidsjaur kan vi plocka upp de som kommer med flyget (anländer till flygplatsen kl. 10.15 från Stockholm) eller som kommer från andra håll. Bussen finns kl. 12.30 på torget. Därefter har vi 85 km till Arjeplog. Här blir det ett längre stopp med möjlighet till lunch, samt besök på Silvermuseet och en guidad visning av Arjeplogs kyrka (20 min.) kl. 14.30 med Maria Söderberg.

Kl. 15.00 Avresa från torget Arjeplog till Jäckvik.
Kl. 15.50 Ankomst till Jäckvik med buss som återvänder till Skellefteå efter ungefär en halvtimmes paus. Det är fritt fram åka tillbaka, om man så vill.

Anmälan: Behövs ingen föranmälan
Pris: 300 kr för dig som inte har Bokpass (850 kr för alla fyra dagar). Kan betalas med Swish eller kontant vid avresa. I priset ingår den guidade visningen i Missenträsk, men inte fika. Ta gärna med något ät- och drickbart under bussresan.
Hund eller katt på resan? Nej. vi utgår alltid från att någon är allergisk.
Frågor? Mejla maria@midsommarudden.se
Delas ut gratis: Magasin Silvervägen

 

 

 

 

 

 

 

Tprsdag 18 juli 2024: Kom till Torggatan 7, Skellefteå, kl. 8. Bussen åker prick kl. 8.15.

Med Lestanders Buss efter Silvervägen. Foto 2023 Maria Söderberg

 

 

Bok & Vandring i Jäckvik / Jäggeluaktta 18-21 juli 2024

Lördag 20 juli 2024: Utflykt till Stiehpaltjåhkkå vid Polcirkeln 686 m ö.h.

Amadoka – Sofia Andruchovytj kommer till Bok & Vandring