Upptäck naturens gröna skafferi! 🌱 Vi hälsar matkreatör Eva Gunnare varmt välkommen till 2024 års Bok & Vandring. Hennes passion för goda vilda örter och bär är vida känt. Hos oss kommer hon att hålla ett föredrag inför alla – med chans till smakprover – och även ta med två mindre grupper ut i skogen för att leta efter vad som är ätbart.

Från Essense of Laplands hemsida: ”Jag har i drygt 30 år levt det arktiska livet i Lappland och med den samiska kulturen som är särskilt stark här i Jokkmokk. Jag har varit gift med en renskötare i 17 år och är stolt mor till min samiska son. Mitt arbete med världsarvet Laponia och min utbildning av samisk matkultur har gett mig mer kunskap om områdets unika natur, kultur och mattraditioner.” Läs mer här: https://www.eolapland.se/

 

Välkommen! Fredag 19 juli kl. 13.00–13.45 kommer Eva Gunnare att berätta om hur man tar tillvara skogens ätbara växter. Platsen är Jäckviksgården.
Vill du sedan delta på en särskild vandring med Eva Gunnare?
Anmäl dig här med att sända ett mejl hit: maria @ midsommarudden.se eller anmäl på plats. 
Antal deltagare: Max 12 pers / gång.
Tid: ca 75 min.
Pris: 150 kr (ingår ej i Bokpass).
Första turen sker samma dag (19/7) med start fredag kl. 16.30 vid Jäckviksgården.
Nästa tur start lördag (20/7) kl. 16.30 vid Jäckviksgården.

Bok & Vandring i Jäckvik / Jäggeluaktta 18-21 juli 2024