Bok & Vandring: Daniel Wikslund, Elin Anna Labba och David Väyrynen.

Välkommen!

En afton vid Hornavans strand i Jäckvik / Jäggeluokta med musik & tal. Riksspelman Daniel Wikslund underhåller. Författarna Elin Anna Labba och David Väyrynen deltar med tal. 

Vi håller till utomhus nära Hornavans strand. Tid 19–ca 20.30.
Entré 120 kr som enklast betalas via Swish eller kontant. Ingen föranmälan. Om du har löst vårt pass för alla dagar ingår denna afton. Grillat erbjuds och något att dricka. Vi kommer att ha sittplatser med stöd av många bänkar. Eftersom vi förmodligen fortsätter att leva i coronapandemin i mitten av juli har vi särskilda ”coronavärdar” som särskilt uppmärksammar de restriktioner som kan vara aktuella. Vi får alla hjälpas åt. 

Aftonen är en del av Bok & Vandring 2021.

Strax innan detta fredag 16/7:
Kl. 16.30–17.10
Författarsamtal med Linda Jones om sin bok Bete sig.
Kl. 17.15–18.30
Författarsamtal med Elin Anna Labba

 

 

Coronaanpassad kväll

Vi följer Folkhälsomydighetens råd. Senaste beslut ang. smittskyddsåtgärder (12/5-21) är följande fr o m 1 juni: ”Med anvisade sittplatser höjs taket till 50 deltagare. För utomhusarrangemang utan anvisade sittplatser höjs taket till 100 deltagare, vid anvisade sittplatser blir det tillåtet med 500 deltagare.”

Bok & Vandring 15–19 juli 2021 i Jäckvik / Jäggeluokta vid Hornavan

 

 

Presentation

http://www.danielwikslund.com/sv/bio/
Daniel Wikslund, författare, sångare och Sveriges nordligaste Riksspelman på fiol, Några av hans engagemang: Ett dussin radioprogram ”Tankar för dagen” i Sveriges Radio P1. En av fem huvudpersoner i SVT:s ”Bastubaletten”, om modern och traditionell manlighet i Tornedalen. Han har studerat folkmusik på fiol i Hemse, Bollnäs, Malung och på musikhögskolan i Arvika, samt folkhögskollärarexamen vid Linköpings Universitet. För ungefär tio år sedan – hittar hem till Tornedalen och Malmfälten.

Från http://www.norstedts.se/forfattare/192023-elin-anna-labba
”Elin Anna Labba är journalist och har tidigare varit chefredaktör för tidskriften Nuorat. Idag jobbar hon på Tjállegoahte, Författarcentrum Sápmi i Jokkmokk, vars uppgift är att stärka och synliggöra den samiska litteraturen. Elin Anna Labba kommer själv från en familj som bodde på marker som stängdes för dem. För henne är texten ett sätt att väva sin egen familjs historia. Tilldelades Augustpriset 2020 för Årets svenska fackbok.”

Från http://www.tegpublishing.se/af/david-vayrynen/
”David Väyrynen (född 1983) från Hakkas, Gällivare kommun, är diversearbetare, kommunpolitiker och tidigare ordförande i Norrländska litteratursällskapet/Författarcentrum Norr. För boken Marken har David erhållit prestigefyllda stipendiet Rubus Arcticus av Region Norrbotten och NSD:s kulturpris 2017 med motiveringen ”Diktar kraftfullt, likt en gudlös laestadianpredikant, om de gamla värdena som håller stånd mot konsumtionssamhället”. Väyrynens debut Marken handlar om Malmfälten.”

Bok & vandring sker i samarbete med:
Arjeplogs kommun, Region Norrbotten, Föreningen Jäckviksgården, Magasin Silvervägen, ABF Norr Arjeplog, Arjeplognytt.se, Top of Arjeplog och Statens Kulturråd.

Fredag 16 juli 2021: Naturvandring med Mats Karström, Steget före

Lars Gyllenhaal berättar: Sepals III – motståndsbas vid norska gränsen 18 juli 2021