Passa på! Häng med på en uppskattad utflykt. I sommar ska vi bara vara extra noga med att hålla avstånd. OBS att vi samlas kl. 17 (det brukar vara kl. 16).

Laisdalen med det spännande, besöksvänliga, Märkberget / Muärrkebákkte 564 m ö.h. För dig som vill bestiga Märkberget sker detta efter att den guidade visningen är över (ca kl. 20.30). Då går vi vidare från Sikselet upp till toppen och därefter tillbaka till parkeringen (denna del av turen är ca 3,5 km). Foto Johan Fjellström för Top of Arjeplog

 

 

Välkommen – nu dags igen med botanisk vandring med guide Mats Nettelbladt!
Följ även med till toppen av Märkberget.

 

Start: Kl. 17
Plats: Start parkeringsplatsen, informationstavlan Märkbergets naturreservat. Till Sikselet är det 1,5 km. Här fikar vi och gör ett stopp med bl a en Botanisk Quiz.

Vi bjuder på tårta! Förbeställda på ICA Nära i Arjeplog 2 st. med 12 bitar i varje.

Vår guide: Botaniker Mats Nettelbladt, Föreningen Pite lappmarks flora.
Situationen med Covid-19: Vi är noga med att hålla avstånd under vandringen, trots att vi är utomhus. Pandemin är högst närvarande och det är lätt att glömma bort sig. Vi har ofta med deltagare som ingår i de s k riskgrupperna på våra turer. Därmed är det heller ingen samåkning från t ex Arjeplog.
Kostnad: Med Top of Arjeplog-kort 0 kr. Övriga 200 kr. Föranmälan behövs senast samma dag. Mejla maria @ midsommarudden.se Maria Söderberg 070 3500555.
Vad ingår: I år får alla ta med sitt eget fika / mat, men vi bjuder på tårta med texten ”Laisälven 50 år” för att fira den brusande forsen intill oss under vandringen. Det är i år 50 år sedan som älven fredades från utbyggnad.

Arrangör: Top of Arjeplog i samarbete med Föreningen Pite lappmarks flora och ABF Norr Arjeplog.
Läs mer: https://www.silvervagen.com/2019/11/ny-bok-nya-botaniska-moten-och-vandringa-tio-ar-med-floran-i-pite-lappmark/

 

A N N O N S E R