Sommaren 2020 är snart här! Välkommen med din annons.

 

Turismen ökar – många letar efter nya platser att upptäcka. Månne trenden bli att fler väljer semester hemma nu i coronatider? Vi tror att vandring, fiske och cykling kommer att öka. 

 

Alla siffror pekar uppåt. Turismen ökade med 14 procent i Norrbottens län jämfört med året innan. Omsättningen i besöksnäringen – i bara Arjeplogs kommun – visar en ökning med 98 procent på tio år. Många besökare söker sig längs Silvervägen, en femtio mil lång sträcka mellan Bottenviken och Atlanten. Vägsträckan är mer aktuell någonsin, läs gärna här: https://silvervagen.com/2020/03/the-silver-road-an-arctic-route-from-coast-to-coast/
Men hur blir det nu, när vi plötsligt står framför ett coronavirus som sprids i världen? Först och främst är det tragiskt för alla människor som drabbas. Tittar vi på besöksnäringen så slår smittan hårt. Vi ser mer och mer av detta sedan februari månad. Ja, helt klart är att färre redan nu flyger. Tågen fylls fortfarande med resenärer, liksom busstrafiken, men många vekar att boka sin resa – åtminstone just nu. (7/3-20). Att ta bilen kommer med stor sannolikhet bli ett starkare alternativ. Ett litet försök till spaning i detta svåra läge är att fler väljer att semestra i den egna regionen, s k hemsemester. Det är egentligen bara en fortsättning på en trend som stärkts de senaste åren. I ljuset av detta antar vi att många väljer mer av uteliv som till exempel fiske med båt, kanot och vandring.
Så vad gör vi? Vi fortsätter förstås med vår idé om att lyfta fram sommaren. Vi måste tro på att det kommer ett vaccin och att mänskligheten även rider ut denna kris.

Var med och syns i 2020 års upplaga av Magasin Silvervägen!
Är du intresserad av att lyfta fram skogs- och fjällturer, botaniska vandringar, god mat, båtturer, boende och spännande historia? Dina bästa produkter? Vi kan även utforma er annons efter önskemål. Vi har ett närmare femtio aktiviteter under sommaren 2020.
Magasin Silvervägen 2020 arrangerar bland annat Bok & Vandring i Jäckvik 17-19 juli 2020, specialguidad visning i Nasafjäll 9 augusti, guidad visning vid glaciären i Sulitelma 13 augusti och samarrangerar två lopp med Experience Arjeplog: Arctic Circle Race från Guijare till Polcirkeln 15 augusti och (det nya) Arctic Circle Race Long 27 juni.
Dessutom arrangeras inom ramen för Magasin Silvervägen natur- och kulturvandringar på flera platser under sommarhalvåret. Vi har botaniska vandringar i bland annat Märkforsen i samarbete med Föreningen Pite lappmarks flora. Vi puffar förstås allt vad vi kan för vandrarrörelsen Top of Arjeplog och – självklart! – även för Top of Arvidsjaur, Top of Älvsbyn, Top of Piteå och Top of Boden. I alla dessa kommuner arrangerar vi vandringar och möten. Ett ex. är erbjudande om vandring med Renata Chlumska i början av juni 2020. (Uppdatering: Aktiviteten är framflyttad!)

En del av magasinet är på engelska. liksom en del på denna hemsida.
Se till exempel dessa reportage om klimatförändring för samebyn: https://silvervagen.com/2017/09/arjeplog-lapland-climate-change-affects-reindeer-herding/
eller vandring på Kráhpiesvárrie: https://silvervagen.com/2011/06/the-ice-sheet-created-the-remarkable-krahpiesvarrie/

Se Magasin Silvervägen 2019 och tidigare utgåvor: https://issuu.com/fotografmariasoderberg/docs/issu_silver_road_2019__dd70d1b2b74e4b

ANNONSPRISER 2020

1/1 helsida höjd 268 x bredd 190 mm 12 900:–
1/2 halvsida höjd 131 x bredd 190 mm 6 700:–
1/4 sida bredd 92 x höjd 131 mm 3 400:–
1/8 sida bredd 92 x höjd 63 mm 1 850:–
1/12 sida höjd 29 x bredd 92 mm 1 000:–

Annonsstopp 15 april.
Publiceringar på Internet sker fortlöpande. Allt digitalt material Ianseras alltså med annonser i ett tidigare skede på denna hemsida www.silvervagen.com. Starten har faktiskt redan skett vad gäller sommarens aktiviteter.
Tryckt version ute 25 april 2020. Vi kommer att köra ut!
Som annonsör får du en alldeles egen leverans. 

Önskas annons även på engelska: 50 procents rabatt om du redan deltar med annons i den svenska delen. I övrigt samma pris. Om vi hjälper er med originalarbete och bild i annonsen kostar det 10 % extra av annonspriset.

¶ I samarbete med flera arrangerar Magasin Silvervägen/Silver Road ett 60-tal olika aktiviteter under året med fokus på sommaren. Annonsintäkterna stödjer detta arbete.
¶ Magasin Silvervägen/Silver Road delas ut till turistbyråer och kommunkontor längs Silvervägen (både i riktning Piteå och Skellefteå), i Laisdalen och på turistbyråer mellan gränsen och Bodö.
¶ Turistanläggningar, större bensinmackar och flygplatser i området, som nämns ovan, får också gratis exemplar.
¶ Samtliga annonser trycks i fyrfärg. Lämna som pdf-fil, jpg, tiff eller eps.
¶ Vi hjälper gärna till och formger din annons (endast 10 % av annonsens pris). En uppskattad tjänst genom åren! Ev översättning tillkommer.
¶ Varje annonsör får fria exemplar av tidningar! Vi ansvarar för leverans av dessa.
¶ Priser exkl. moms 25 %.

Fakta om kommande Magasin Silvervägen/Silver Road 2020
Storlek 220 mm bred x höjd 300 mm.
Fyrfärg alla sidor. Upplaga: 6 000 ex.
Publicering tryckt upplaga: 13 mars 2020
Publicering på webben: Fortlöpande med början februari–mars 2020
Vikt: (gram/ex): 490 g. Limbindning.
Omfång: 100 sidor med glättat omslag.
Tryck inlaga: Maxigloss bestruket 
115 g. Tryck omslag: 250 gr Maxigloss.
Annonsbokning: Maria Söderberg tel. 070–35 00 555  maria @ midsommarudden.se

 

Pricka in sommaren bokfest i fjällen!

Midnight Run från Ikkesjávrre​ till Guoledis vid Silvervägen​ arrangerades för första gången. Foto Maria Söderberg

Top of Arjeplog Vuordnátj. Foto Maria Söderberg

”Öringen är skygg. Man måste ha bra koll på vinden. Helst ska det vara sydlig eller östlig.” Bild från Hornavan. Foto Håkan Sundström

Vår guide i sommar: Per Holmlund, glaciolog. Foto Maria Söderberg

Ikkesjavrrie 2019.

Harrejaurliden, Top of Arvidsjaur.