– Jag har ett kreativt arbete, på alla plan, säger Veronica Fjellström. Som ett exempel på hur varierande uppgifterna kan vara berättar om hur hotellchefen för Silverhatten, Sanna Sund, och hon ena dagen hjälper till i baren för att nästa dag arbeta med grovstädning. – Det är bästa sortens teamwork!

Silver Lodge är timrat. Här finns restaurang för fyrtio gäster och 31 dubbelrum. Nu hoppas man öka efterfrågan och erbjuda öppet även på sommaren: ”Stora sällskap är alltid välkomna att hyra hela hotellet”. Foto Maria Söderberg 

 

Hon har det högsta uppdraget i Arjeplog.
Närmare bestämt nästan 800 m ö.h.
Är man hotellchef för Silver Lodge på
fjället Gáldesbuovdda är det möjligen bara
helikopterförare som kommer högre upp.
Veronica Fjellström kan inte tänka sig en
bättre plats på jorden.
– Naturen! Vattnet! Vi har världens bästa
vatten och ett underbart fiske.

  • 15 januari 2014

Veronica Fjellströms första arbete var cykelbud på posten i Arjeplog. Sedan har hon bara trampat vidare och är nu hotellchef för Kraja och Silver Lodge.
– När jag fick frågan tvekade jag länge, berättar hon med ett skratt.
– Jag hade till och med ångest, skulle jag klara detta? Men så tänkte jag efter en tids övertalning att jag måste ta chansen.
Vi sitter nedsjunkna i sköna fotöljer på Silver Lodge, Arjeplogs mest exklusiva hotell på Gáldesbuovdda sluttning.

Många olika arbetsuppgifter

Veronica Fjellström kunde luta sig mot ett aktivt yrkesliv. Efter postturer har hon arbetat med telefonförsäljning, handläggare på Transportstyrelsens bilregister, dokumenthanterare på tidigare Datarutin och konferensansvarig på Silverhatten. Hon släppte arbetet på hotellet för att sedan starta  blomsteraffär. Året efter överlät hon rörelsen och gick, efter en förfrågan, tillbaka till hotellverksamheten .
– Jag trivs utmärkt! Det är intensivt och jag får ta itu med många uppgifter. Kraja, som är stugby och semesteranläggning, är öppet året runt och Silver Lodge arrenderas ut till ett företag inom biltestverksamheten.
Här samarbetar hon med polsk personal som arbetat många säsonger i Arjeplog.
Matlagning står högt i kurs hos Veronica Fjellström. Om någon plötsligt blir sjuk i personalen och det blir högt tryck i restaurangen hjälper hon gärna till.
– Javisst, jag har fixat plankor med lax och biff, även kokat palt. Det är viktigt att hjälpas åt i den här verksamheten.

Varje dag nya rätter. Med kocken Christopher Klimczak i köket. Veronica Fjellström hoppar gärna in och hjälper till i köket om det behövs.

”Eller ta en gädda i vassen”

Bästa fisken anser hon vara abborre. Sedan kommer röding och öring. När hon kopplar av är det främst i byn Jutis, där också andra släktingarna finns på sin lediga tid, och där hon och sönerna har en stuga.
– Där kan jag sitta i timmar i båten och bara kasta efter fisk. Eller ta en gädda i vassen.
I sommar lär det bli svårt vara riktigt ledig. 13 000 tyska bussresenärer fördelade på 230 har bokat övernattning i Arjeplog.
– Det blir verkligen spännande. Vi samarbetar förstås med de andra hotellen i Arjeplog för att klara uppdraget.
Till vilken plats går drömresan, bortom Arjeplog?
– Har nog inte något direkt drömresemål, men jag älskar att resa, och gärna till sol, bad och värme. Några veckor på Mauritius eller Tahiti vore väl inte helt fel?

Text och foto Maria Söderberg

 A N N O N S