Jens Wennerberg spanar efter ljuset. Här en selfie från Haraholmen, Piteå.

På dagarna konstruerar Jens Wennerberg ritningar på en byggfirma.
På sin lediga tid fotograferar han.

– Jag tycker om att skapa och betraktar formen och ljuset som viktigt, säger han och menar att barndomsåren i Mellanström säkert spelat in.
– Det är lätt att få inspiration i en så vacker omgivning. Mitt intresse för skapande har funnits med mig under hela uppväxten.
Mellanström ligger – som namnet avslöjar – mellan två stora sjöar, Uddjaure och Storavan.
Hit flyttade Jens Wennerberg med sina föräld-rar från Skåne när han var sex år. Byn har ett 30-tal invånare och har under de senaste tio åren sett en ny inflyttning. Det är människor som vill leva närmare naturen. Fisket i sjöarna lockar. Många ägnar sig åt jakt.
Jens Wennerberg gick grundskolan i Arjeplog och efter nio år blev det gymnasiestudier i Piteå. Han blev snickare. Det är också här i kuststaden som han idag har sin utgångspunkt. Så fort han får en möjlighet drar han ut på fotouppdrag. Inte minst har hans instagramkonto ”Jessepix” fått uppmärksamhet.

Ett särskilt ljus

I dagarna har han fått uppmärksamhet för sina bilder som känns igen på att de ofta är tagna med drönare och med ett särskilt ljus.
– Jag gillar att jobba med de bilder och filmer som jag skapar. Redigering är viktigt och jag försöker alltid att lyfta och förstärka den känslan som finns i det ögonblicket fotot eller filmen fångas.
Var finns drömprojektet?
– Kanske någonstans i Asien med att skildra arkitektur och naturen. Jag är nyfiken på det tropiska klimatet. Det skulle vara en spännande kontrast till det jag gör idag.

Text Maria Söderberg

 

Följ Jens Wennerberg och hans bilder här:
https://www.instagram.com/jessepix/?hl=sv

Rapatjärn vid Åsarna, strax norr om Arjeplog. Foto Jens Wennerberg