12-05-12
Vi tror på sommaren!

images/1/images/1/2012-12/allamagasin.jpg

Efter fyra år med Magasin Laisdalen och två år med Magasin Silvervägen (som även getts ut på tyska och engelska) vet vi att det finns många som vill ännu mer. Därför fortsätter vi. Därför satsar vi på utveckling av Magasin Silvervägen och marknadsföring av det här området.
Ibland måste man bara göra sådant man tror på!

Tillsammans har vi över sextio års erfarenhet av journalistiskt arbete. Med Magasin Silvervägen vill vi lyfta fram intressanta historier, människor, miljöer och möjligheter i ett område som har så oändligt mycket att erbjuda.
Vårt fokus ligger på Arjeplog kommun, men vi intresserar oss självklart även för andra områden som haft stor betydelse för utvecklingen i Arjeplog - de områden där de historiska vandrings- och transportlederna sträcker sig. Helt enkelt Silvervägar - från hav till hav.

Annonsera hos oss! Läs mer här.

Välkommen att höra av Dig till oss med tips och idéer! Vi vet att magasinen används som inspirations- och informationskälla året runt.

Petra Dahlberg
Maria Söderberg
Marianne HofmanBAKGRUND

Hur startade det? 
Idén med ett magasin föddes med Maria Söderbergs dokumentation av blygruvan i Laisvall. Det blev bok (2009), film (2008 och 2011/2012 film i SVT) och utställning (2008) och bidrog till ökad kunskap om Arjeplog kommuns historia och inte minst industriarvsminnet. 
Magasin Laisdalen har utkommit fyra somrar i rad och 2011 fick den alltså sällskap med Magasin Silvervägen.
2012 utkom Silvervägen på både svenska och engelska, samt en tysk utgåva med namnet Polarkreis.

images/1/images/1/2012-12/NasaledenKurrokveik2010.jpg
SOMMARAKTIVITETER

Magasinen är starkt kopplade till aktiviteter i framför allt Arjeplogs fjällvärld. Inte minst fortsätter vi - tillsammans med Järnia Bygg, Turistbyrån och Rikard Hedman - satsa på Top of Arjeplog som första sommaren samlade närmare hundra personer som besteg toppar.
Sommaren 2013 kommer en särskild guidestuga att finnas på torget i Arjeplog (vi ansöker nu om tillstånd). Detta sker i samarbete med Guninger Wallström, Subarctic Events.
Vi har hyrt biografen på Storgatan i Arjeplog från den 24 juni till 8 augusti för att kunna genomföra visningar av olika filmer alla tider på dygnet (allt efter efterfrågan).
Sommarprogrammet ser ut så här just nu (6/12-12). Det uppdateras fortlöpande.

För er som söker mer information kan vi rekommendera Arjeplogs kommuns nya fina hemsida.
Silvermuseet bjuder också på intressant information om sin verksamhet här.